zakelijk & verhuur

cultureel ondernemen in de Ruchte

Sponsormogelijkheden

We bieden u uitgebreide presentatiemogelijkheden om uw bedrijf in en rondom het theater onder de aandacht van een breed publiek te brengen van 100.000 bezoekers en ruim 9 miljoen paginaklikkers op onze website per jaar.

De Stichting Vrienden zoekt sponsoring voor alle activiteiten van de Ruchte. Indien een sponsor dat wenst, kan er ook specifiek één activiteit gesponsord worden. We bieden u diverse mogelijkheden, deze zijn hieronder toegelicht.

 

Basissponsorschap met als tegenprestaties:

- Naamsvermelding in de theaterbrochure

- Naamsvermelding op de website van De Ruchte, met mogelijkheid van doorlinken

- Een advertentie op de grote presentatie monitor in de foyer met een duur van tenminste 20 seconden per uur

- Naamsvermelding op de kleine monitoren voor de zaaltoewijzing in de foyer

- Gratis gebruik van een zaal in de Ruchte voor een dagdeel. Bij gebruik van het DOBU theater is dit zonder voorzieningen

- Deelname aan de jaarlijkse sponsorbijeenkomst met twee personen

- Ontvangst van alle nieuwsbrieven van per email 

- Twee vrijkaartjes voor een voorstelling

Het basissponsorschap is € 650,- excl. BTW per jaar.

 

Andere sponsormogelijkheden:

- Zaalvernoeming: de prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de zaal, er zijn nog zalen beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op onze manager Tim Rijper.

- Vermelding van de naam op entree kaartjes en vermelding van de naam op de garderobekaartjes. Naamsvermelding op de entreekaartjes kost € 500,- excl. btw en op de garderobekaartjes € 250,- excl. btw.

De contractduur voor deze mogelijkheden is drie jaar.

 

Naamsvermelding op de website van De Ruchte:

Let op: deze naamsvermelding is buiten het basissponsorschap om!

Jaarlijks trekt de website van de Ruchte 70.000 bezoekers, die in totaal bijna 9 miljoen pagina's aanklikken (cijfers 2011). Op elke pagina is ruimte gereserveerd voor de weergave van logo's van sponsors. De logo's wisselen in willekeurige volgorde om de twee seconden. Bij het aanklikken van het logo wordt de bezoeker naar de website van de sponsor geleid.

De prijs voor een advertentie op de website van De Ruchte is € 200,- per jaar.

 

Rode loper:

Bij theatervoorstellingen kan voor de ingang van De Ruchte een rode loper worden uitgelegd met een sponsortekst ernaast. Dit zou dan zijn 'De rode loper wordt U aangeboden door “bedrijf X”.'

Hiervoor is per vijf maal de prijs € 250,-.

 

Belastingvoordeel:

De Stichting Vrienden van De Ruchte is aangemerkt als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Met ingang van 1 januari 2012 mag een sponsor een gift 1.25 maal aftrekken bij een eenmanszaak of V.O.F., en 1.5 maal bij een B.V. of N.V.

 

Presentatiescherm met commercials:

In de foyer hangt een grote monitor met een diagonaal van 150 cm. Op deze monitor wordt informatie vertoond, afgewisseld met commercials in de vorm van foto’s of bewegende beelden. De informatie is afgestemd op dat wat voor de bezoekers van De Ruchte op dat moment relevant is, denk hierbij aan een weerbericht, programma-aankondigingen, klok etcetera. Het is een mogelijkheid om naast de vermelding op de kleine monitoren voor de zaaltoewijzing op een opvallende manier de naam van uw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Er worden blokken informatie getoond afgewisseld met advertenties. Een advertentie zal per uur 40 seconden worden vertoond, de meest gebruikte lengte is 20 seconden. Dit filmpje wordt dan twee maal per uur vertoond gedurende minimaal 8 uur per dag. Uw advertentie wordt dan per jaar bijna 4000 maal getoond aan de circa 100.000 bezoekers van De Ruchte. Deze sponsormogelijkheid staat open voor iedereen.

 

Het tarief voor deze mogelijkheid is € 250,- excl. btw per jaar en € 125,- excl. btw per half jaar, voor commercials die geen ontwerp nodig hebben (zgn. opmaakkosten). Zonder opmaakkosten is het alleen het maken van een diashow van foto's of het inkorten van een film. Tekst en een logo kunnen dan in de advertentie worden verwerkt. Indien er ontwerp- of additionele werkzaamheden nodig zijn (maken van foto's en film, ontwerpen logo etc.), kunnen hieraan opmaakkosten zijn verbonden. De Ruchte realiseert deze opmaakwerkzaamheden via een partner.

 

Het vervangen van commercials tijdens de loop van het jaar is ook mogelijk. De minimale tijd dat een commercial vertoond wordt, is één maand. De commercials kunnen bestaan uit foto’s, videobeelden en in het algemeen mogelijkheden die webbrowser technieken toestaan: HTML, Flash, RRS feeds, etcetera.

 

Theater & Business:

Als Theater & Zakenrelatie verbindt u uw naam aan Theater De Ruchte. We bieden u uitgebreide presentatiemogelijkheden om uw bedrijf in en rondom het theater, onder de aandacht van een breed publiek te brengen van 100.000 bezoekers en ruim 9 miljoen paginaklikkers op onze website per jaar. Als Theater & Zakenrelatie bent u verzekerd van een tot in de puntjes verzorgde theateravond. Geniet met uw relaties of medewerkers van eersterangs plaatsen bij de door u uitgekozen voorstelling(en), een heerlijk diner vooraf en diverse drankjes in de pauze en na afloop.

 

Wanneer u gebruik wilt maken van Theater & Zakenrelatie ontvangt u hier 18 eersterangs toegangskaarten voor de door u uitgekozen voorstelling(en). Daarnaast zit er bij het theaterbezoek een 3-gangen diner bij Het Wapen van Someren of gewoon gezellig in De Ruchte zelf. Uiteraard krijgt u er een drankje bij in de pauze en ontvangt u diverse borrelhapjes en een drankje na afloop van de voorstelling. Uw jas wordt daarnaast ook kosteloos opgehangen in ons theater.

U kunt ook nog de optie nemen voor extra kaarten, dit kan uiteraard besproken worden.

 

Netwerken via De Ruchte Top 100 Businessclub

- Gratis Lidmaatschap (a € 100,- per persoon, per jaar)

- Sate & Rose presentatieavond voorjaar Top 100;

- Exposure & pitch in DOBU theater

- Meet & Match ontbijt

- BBQ & Business afsluiting

 

Naamsvermelding:

- 1/2 pagina advertentie (full colour) in de Theaterbrochure van De Ruchte (mei 20.000 oplage)

- Naamsvermelding in theaterbrochure (september 20.000 oplage)

- Naamsvermelding flyer theaterprogramma (januari 20.000 oplage)

- Naamsvermelding op de website (met doorverwijzing)

- Naamsvermelding op tv-schermen in het theaterfoyer

- Optioneel: grotere advertentie

- Rodeloper vermelding

Daarnaast kunt u als sponsor ook gratis gebruik maken van een vergaderzaal voor een dagdeel.

 

Wilt u ook Theater & Zakenrelatie worden?

U maakt van dit complete pakket gebruik voor € 2.495,- per jaar exclusief btw.

 

Voor een geheel vrijblijvend informatief gesprek kunt u contact opnemen met Tim Rijper via manager@deruchte.nl.