Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

KLASSIEK / ZO. 20.05.18

Unieke zondagochtendconcerten in de Ruchte. Maandelijks bent u welkom om te genieten van klassieke concerten, waarin jonge talentvolle musici uit Nederland en daarbuiten spelen als solo artiest, als duo of als trio. Met muzikant: Ayumu Yamanaka, piano solo

Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist en het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.

Musici: Ayumu Yamanaka, piano solo
Prelude: Alexander Znamenskiy, cello begeleiding Elena Livsjits, pian

Ayumu Yamanaka studeerde aan de Tokyo University of Arts bij Kenji Watanabe en studeert momenteel aan de Liszt Academy bij Kálmán Dráfi in Budapest en bij Sandor Falvai. Hij trad op met het Japan Century Orchestra en het Yokohama Symphony Orchestra. De jonge pianist was semi-finalist: the Liszt Ferenc International Piano Competition in Budapest in 2016. Tevens deelnemer 11th International Franz Liszt Competition, 2017, Utrecht. Voor het optreden in Strabrecht Klassiek vliegt de Japanner even naar Nederland!

Muziekprogramma
1 B. Bartók 'Vijftien Hongaarse boerenliederen'
2 C. Debussy 'Images 1-re série'
Pauze
F. Liszt
3 'La campanella'
4 Ballade nr.2
5 Bagatelle ohne Tonart
6 Mefistowals nr.1


Genre: klassiek
Aanvang: 11:00 uur
Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee) - € 5,- kinderen tot 12 jaar, alleen aan de theaterkassa te verkrijgen.
Presentatie: Martijn Claessens

> 10.15u ONTVANGST MET KOFFIE/THEE
> 11.00u PRELUDE 
> 11.10u HOOFDPROGRAMMA DEEL 1 - CONCERT EN INTERVIEW
> 11.55u PAUZE
> 12.10u VERVOLG CONCERT, AANSLUITEND EEN INFORMEEL SAMENZIJN

Vervolg data: de finale op 17 juni.


Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.