Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

STRABRECHT KLASSIEK / ZO. 28.01.18

U bent maandelijks welkom in de Ruchte om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Deze maand: het duo Ebano Marco Danesi (klarinet) & Paolo Gorini (piano).

Voorstellen aan Duo Ebano
DUO EBANO is tot stand gekomen op het Verdi-conservatorium in Milaan. Het duo nam deel aan het Aurora Festival (Zweden) en de Internationale Stichting Masterclass in Apeldoorn met Charles Neidich en Pascal Devoyon. Speelde tevens op festivals zoals 'Classical Skyline' en 'Suono e Immagine' en andere internationale festivals: 'Milano Musica', 'Milano Classica - palazzina liberty'! Duo Ebano speelde in Nederland in het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Ook speelt het duo met de violist Daniele Richiedei in het Milano Musica Festival.

Na zich bezig gehouden te hebben met het klassieke en romantische repertoire verlegde Duo Ebano de belangstelling naar hedendaagse muziek en nam deel aan het Laboratorium voor hedendaagse muziek in Milaan door wereldpremières te spelen in de internationale compositiewedstrijd.

Te spelen stukken:
1. C.M. von Weber Grand Duo Concertante
2. R. Schumann Fantasiestücke op.73

Pauze

3. F. Danzi Sonata for clarinet and piano 1st mov
4.M. Ravel Vocalize
5. N. Rota Sonata in D Major 1 st mov
6. J. Francaix Theme and Variations

Prelude: Ilse Wijnands, ze speelt piano en is 9 jaar
Presentatie: Martijn Claessens (Someren)

Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist en het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.

Jonge aanstormende topmusici uit Nederland en daarbuiten spelen solo, als duo en soms zelfs als trio.


Genre: klassiek
Aanvang: 11:00 uur
Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee) - € 5,- kinderen tot 12 jaar, alleen aan de theaterkassa te verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.
Presentatie: Joost Willemze

> 10.15u ONTVANGST MET KOFFIE/THEE
> 11.00u PRELUDE 
> 11.10u HOOFDPROGRAMMA DEEL 1 - CONCERT EN INTERVIEW
> 11.55u PAUZE
> 12.10u VERVOLG CONCERT, AANSLUITEND EEN INFORMEEL SAMENZIJN

Alle data: 17 sep, 19 nov, 28 jan, 18 feb, 18 mrt, 22 apr, 20 mei en de finale op 17 juni.


Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.