Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

STRABRECHT KLASSIEK / ZO. 17.09.17

NIEUW: U bent maandelijks welkom in de Ruchte om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Deze editie: Yang Yang Cai, piano! Het wondertalent is leerling van de 82-jarige pianist Jan Wijn, al jaren docent van vele toptalenten, o.a. van de broers Jussen!

Opening
Yang Yang komt naar de opening van Strabrecht Klassiek met werken van Faure, Ravel e.a.. Ook komt de burgemeester van Someren de opening verrichten voor deze reeks klassieke concerten.

Prelude:
In het voorprogramma spelen Jason en Lewis Hu piano. Ze zijn 6 en 9 jaar en komen uit Waardenburg. 

Het concept
Jonge aanstormende topmusici uit Nederland en daarbuiten spelen solo, als duo en soms zelfs als trio. Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist en het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.

Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Someren en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondag! De unieke sfeer in deze riante locatie komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende, jonge topmusici uit heel Nederland en daar buiten. Dat kan zijn solo of een duo/trio met verschillende instrumenten.


Genre: klassiek
Aanvang: 11:00 uur
Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee) - € 5,- kinderen tot 12 jaar, alleen aan de theaterkassa te verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. 
Presentatie: Joost Willemze

> 10.15u ONTVANGST MET KOFFIE/THEE
> 11.00u PRELUDE 
> 11.10u HOOFDPROGRAMMA DEEL 1 - CONCERT EN INTERVIEW
> 11.55u PAUZE
> 12.10u VERVOLG CONCERT, AANSLUITEND EEN INFORMEEL SAMENZIJN

Alle data: 17 sep, 19 nov, 28 jan, 18 feb, 18 mrt, 22 apr, 20 mei en de finale op 17 juni.

Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.