Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

KAKELVERS / ZO. 29.04.18 / CABARET

Voor de 4e keer presenteert de Ruchte op deze avond drie kersverse cabarettalenten! Kom kijken en zeg over 5 jaar dat u de nieuwe Theo Maassen, Brigitte Kaandorp of Guido Weijers in 2018 in de Ruchte zag spelen.

Omdat we graag de meest veelbelovende talenten laten zien, gaan we scouten door het hele land en houden alle cabaretfestivals in de gaten. De artiesten worden pas net van tevoren vastgelegd. Bestel nu al kaarten, zodat u zeker weet dat u achteraf kunt zeggen dat u erbij was!

De eerste naam is bekend; Janneke de Bijl.
Op het prestigieuze Rotterdamse Cameretten festival wint Janneke de jury- en publieksprijs in een sterke finale in het nieuwe Luxor Theater. De festivaljury prijst Janneke om haar 'frisse toon' en het materiaal dat 'bijna continu van hoog niveau' is. 'Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties', vat Joris Henquet in de Volkskrant haar optreden samen. Hij vergelijkt haar met Comedytrain collega Sanne Wallis de Vries maar onderstreept vooral ook Jannekes eigenzinnigheid.

In Dagblad van het Noorden roemt Jacques d’Ancona haar ‘verbazingwekkend knappe podiumpresentatie en het vanzelfsprekende gemak waarmee ze omgaat met het publiek’. ‘Ze heeft het’, concludeert de Groningse theaterkenner. Theaterbureau De Mannen is het roerend eens met Jacques en is trots dat Janneke zich bij hen aansluit.

Janneke de Bijl studeerde af als filosoof, volgde theateropleiding Selma Susanna en is sinds vorig jaar lid van het Amsterdamse stand-up comedycollectief Comedytrain. Ze is vaak te zien in Toomler en speelt met de Cameretten finalistentournee t/m mei 2018 in theaters door het hele land. Daarnaast schrijft Janneke columns en houdt ze een blog bij.

Lees meer over Janneke de Bijl op www.jannekedebijl.nl

De andere twee cabaretiers worden op een later tijdstip bekend gemaakt!

Concept: 3 X AANSTORMEND CABARETTALENT
Cabaret / 20.30 uur / € 15,00 / Inclusief consumptie en garderobe

Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.