Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

Harmonieorkest Somerens Lust / do. 29.06.17

Een uniek concert: Harmonieorkest Somerens Lust ontmoet philharmonie zuidnederland op donderdagavond 29 juni. De philharmonie zuidnederland staat graag dicht bij de mensen en draagt het amateurverenigingsleven een warm hart toe. Daarom trekt het orkest de Limburgse en Brabantse provincies in om ter plaatse met amateurverenigingen samen te werken.

Dit leidt tot een sprankelend concert tussen het amateurgezelschap Harmonieorkest Somerens Lust onder leiding van Geert Mooren en het professionele symfonieorkest philharmonie zuidnederland dat die avond gedirigeerd wordt door Arjan Tien.

Voor Harmonieorkest Somerens Lust heeft deze avond nog een extra bijzonder tintje. Het orkest staat reeds 20 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Geert Mooren, maar het zal tevens ook formeel het laatste concert zijn. Een symbolische terugblik op deze 20 succesvolle jaren is er dan ook met solist Waldin Roes. Sopraan Roes concerteerde samen met het orkest tijdens de concertwedstrijden in 2008 en zal deze avond opnieuw begeleid worden, onder andere bij Glitter and be Gay. Paul Uyterlinde, cellist bij philharmonie zuidnederland soleert samen met het Harmonieorkest in het nummer Andante Cantabile. Geert Mooren gaat philharmonie zuidnederland dirigeren tijdens de ouverture van Hänsel en Gretel.
De philharmonie zuidnederland brengt onder andere Tromboneconcert ten gehore met solist Luuk Janssen.

Het zal een avond worden die amateurs, professionals en liefhebbers verbindt door muziek.

Prijs: € 17,50 inclusief pauzedrankje
Aanvang: 20.00 uur
Genre: theaterconcert
Titel: Harmonieorkest Somerens Lust ontmoet philharmonie zuidnederland


Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.