Theater Muziek & Film

gevarieerd smakelijk programma

Praktische informatie

Ticketinfo:
Kaarten zijn op diverse manieren verkrijgbaar, namelijk:

- Online
Zoek de voorstelling op onze website www.deruchte.nl en klik direct op BESTEL. U kunt zelf uw plaatsen uitkiezen. De betaling gaat via Ideal en u ontvangt uw kaarten digitaal. Deze dient u uit te printen en mee te nemen als toegangsbewijs naar de voorstelling. Wij berekenen geen administratiekosten wanneer u uw kaarten via internet bestelt.

- Kassa
De openingstijden van de theaterkassa zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 uur, dit geldt ook voor telefonische reserveringen 0493-441144. De kassa is daarnaast ook 1 uur voor aanvang van elke voorstelling geopend. Voor een telefonische reservering berekenen wij € 3,50. U kunt uw gereserveerde kaarten binnen 10 dagen afhalen aan onze theaterkassa of wij sturen u de kaarten toe, na betaling van het totale bedrag.

Gratis pauzedrankje en garderobe

Bij de theatervoorstellingen in onze brochure staat of deze inclusief garderobe en een drankje in de pauze is.

Keuzeuit koffie/thee, pils/ wijn of fris, alle overige dranken tegen bijbetaling. Uw theaterkaartje kunt u gebruiken voor het pauzedrankje.

Let op: het pauzedrankje zit niet bij concerten en jeugd- en familievoorstellingen inbegrepen.

Ruilen/terugbrengen van kaarten
Bij verhindering kunt u, tot zeven dagen voor aanvang van de voorstelling, de theaterkaarten van de Ruchte omruilen tegen kaarten voor een andere voorstelling, of u ontvangt een tegoedbon. Wij brengen per kaart € 1,00 annuleringskosten in rekening. Het is niet mogelijk om contant geld terug te krijgen.

Annulering
Indien een voorstelling komt te vervallen wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Wij bieden u dan een nieuwe speeldatum aan van de betreffende voorstelling of een tegoedbon. Indien wij geen nieuwe speeldatum kunnen aanbieden dan ontvangt u uw geld terug.

Duplicaatkaarten
Bij vermissing van kaarten kunnen enkel op vertoon van legitimatie van de persoon die gereserveerd heeft, duplicaatkaarten worden verstrekt. Hiervoor wordt € 1,00 per kaartje berekend.

Voorstelling uitverkocht?
Voor uitverkochte voorstellingen leggen wij een wachtlijst aan. Een plaats op de wachtlijst biedt echter geen garantie voor een toegangskaart. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen beschikbaar komen en u bovenaan de lijst staat.

Theater- en tegoedbonnen
Bij de Ruchte worden de volgende bonnen aangenomen ter betaling:

- De Ruchte theater- en tegoedbonnen
- Irischeques
- Theater- en concertbonnen (papier)
- Podium Cadeaukaart
- CKV-tegoeden

Bij de Ruchte zijn theaterbonnen verkrijgbaar voor elk gewenst bedrag.

Nieuwe service
Bij een internetbestelling kan een theater- of tegoedbon helaas niet direct in mindering worden gebracht. Wilt u theater- of tegoedbonnen inleveren bij uw bestelling en ook online bestellen? U kunt uw bestelling plaatsen op internet en later de theater- of tegoedbon bij de Ruchte inleveren of naar ons toesturen, met vermelding van uw bankrekeningnummer. Wij maken het waardebedrag dan naar uw rekening over. Zo kunt u toch direct vanuit huis bestellen en zelf uw zitplaatsen kiezen!

Nieuwsbrief
De Ruchte verstuurt gedurende het theaterseizoen maandelijks een digitale nieuwsbrief naar alle geinteresseerden. Hierin vindt u onder meer informatie over de komende voorstellingen en interessante acties. Ook geïnteresseerd? Meld u dan aan via onze website.

Acties en kortingen
Het staat de Ruchte vrij te allen tijde acties te bedenken en aanbiedingen te doen. Kortingen op kaarten die hieruit voortkomen, zijn niet van toepassing op reeds gekochte of gereserveerde kaarten.

Huisreglement en algemene voorwaarden
Ons huisreglement en de volledige algemene voorwaarden zijn te vinden op www.deruchte.nl. Zo staat het huisregelement onder het kopje 'De Ruchte & meer' en zijn de algemene voorwaarden te vinden onder 'Zakelijk & meer'. Leest u ze even goed door, voordat u kaartjes koopt, zodat er geen misverstanden zullen ontstaan.

Extra voorzieningen
De Ruchte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een invalidentoilet en speciale parkeerplaatsen in de omgeving van het gebouw. Ook is er in het pand een lift aanwezig, zodat men op elke verdieping kan komen. Wij hebben een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Wij verzoeken u dan ook om voor reservering hiervan contact met ons op te nemen.

Foto-, film- en geluidsopnamen
In verband met auteursrechten is het maken van foto’s, films, video’s en geluidsopnamen binnen de Ruchte niet toegestaan.

Mobiele telefoons en piepers
Gebruik van mobiele telefoons is hinderlijk voor de artiesten en geluidsapparatuur, daarom verzoeken wij u mobiele telefoons en piepers uit te zetten. Wanneer u bereikbaar dient te zijn wegens bepaalde omstandigheden, kunt u dit aan de theaterkassa melden voor uw bezoek aan een voorstelling.

Te laat?
De theaterzaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open. De theatervoorstelling begint op tijd. Te laat komen is voor artiesten en andere bezoekers erg storend. De coördinator bepaalt of u nog toegelaten kan worden in de zaal. Als dit niet het geval is kunt u na de pauze de zaal betreden.