JW Roy

Vrijdag 02 februari 2018

STRABRECHT KLASSIEK / ZO. 28.01.18

U bent maandelijks welkom in de Ruchte om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Jonge aanstormende topmusici uit Nederland en daarbuiten spelen solo, als duo en soms zelfs als trio. Deze maand: het duo Ebano Marco Danesi (klarinet) & Paolo Gorini (piano).

'Duo Ebano'
Marco Danesi, klarinet & Paolo Gorini, piano

Voorstellen aan Duo Ebano

DUO EBANO is tot stand gekomen op het Verdi-conservatorium in Milaan. Het duo nam deel aan het Aurora Festival (Zweden) en de Internationale Stichting Masterclass in Apeldoorn met Charles Neidich en Pascal Devoyon. Speelde tevens op festivals zoals 'Classical Skyline' en 'Suono e Immagine' en andere internationale festivals: 'Milano Musica', 'Milano Classica - palazzina liberty'! Duo Ebano speelde in Nederland in het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Ook speelt het duo met de violist Daniele Richiedei in het Milano Musica Festival.

Prelude: Ilse Wijnands, ze speelt piano en is 9 jaar.

Te spelen stukken:
1. C.M. von Weber Grand Duo Concertante
2. R. Schumann Fantasiestücke op.73

Pauze

3. F. Danzi Sonata for clarinet and piano 1st mov
4.M. Ravel Vocalize
5. N. Rota Sonata in D Major 1 st mov
6. J. Francaix Theme and Variations

Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.

Genre: klassiek
Aanvang: 11:00 uur
Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee) - € 5,- kinderen tot 12 jaar, alleen aan de theaterkassa te verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

> 10.30u ONTVANGST MET KOFFIE/THEE
> 11.00u PRELUDE 
> 11.10u HOOFDPROGRAMMA DEEL 1 - CONCERT EN INTERVIEW
> 11.40u PAUZE
> 12.00u VERVOLG CONCERT, AANSLUITEND EEN INFORMEEL SAMENZIJN
> 12.30u EINDE

Alle data: 28 jan, 18 feb, 18 mrt, 22 apr, 20 mei en de finale op 17 juni.


Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.